Zona Geográfica
El área de producción y envasado del producto amparado por la Indicación Geográfica Protegida abarca cuatro subzonas de la Comunidad Autónoma de Galicia cuyo ámbito territorial es el siguiente:
a) Subzona de Bergantiños: abrangue os concellos de Carballo, Coristanco, A Laracha, Malpica e Ponteceso.
b) Subzona da Terra Chá-A Mariña: constituída polos concellos de Abadín, Alfoz, Barreiros, Cospeito, Foz, Lourenzá, Mondoñedo, Ribadeo, Trabada, O Valadouro, Vilalba e Xermade.
c) Subzona de Lemos: formada polos concellos de Monforte de Lemos, Pantón e O Saviñao.
d) Subzona da Limia: constituída polos concellos de Baltar, Os Blancos, Calvos de Randín, Cualedro, Porqueira, Rairiz de Veiga, Sandiás, Sarreaus, Trasmiras, Vilar de Santos, Xinzo de Limia, Castrelo do Val, Laza, Monterrei, Oímbra e Verín; e as parroquias de Coedo e Torneiros, do concello de Allariz;as de Bóveda, Padreda, Seiró e Vilar de Barrio pertencentes ao concello de Vilar de Barrio; e as da Abeleda, Bobadela-A Pinta, A Graña e Sobradelo doconcello de Xunqueira de Ambía.
La superficie agrícola dedicada al cultivo se sitúa anualmente en torno a las 1.500 a 1.800 ha.